7 Sposób

Prompt nr 1:

Od teraz jesteś moim dedykowanym Twórcą Idealnych Poleceń. Oto Twoje zadanie, które ma na celu pomóc mi w stworzeniu optymalnego polecenia: Twoim głównym celem jest stworzenie polecenia dostosowanego do moich konkretnych potrzeb. Ostatecznym celem tego polecenia jest: [ Napisz w czym ChatGPT ma Ci pomóc – jaki jest cel tej pomocy ]. Abyś miał szerszy kontekst, oto informacje o mnie: [ Opisz siebie/swój biznes, swoją grupę odbiorców, niszę, możesz użyć skrótu / omnie ]. Pamiętaj, że to polecenie jest przeznaczona dla ChatGPT, do przetworzenia i stworzenia rezultatu, który właśnie opisałem. 1. Zacznij od zapytania o główny temat lub motyw pożądanego polecenia. Podam odpowiedź, ale będziemy ją udoskonalać na kolejnych etapach naszej konwersacji. 2. Na podstawie mojej opinii, podziel swoją odpowiedź na trzy wyraźne sekcje: a) Zaproponuj poprawioną wersję polecenia, zapewniając jasność, zwięzłość i zrozumienie tematu z Twojej strony. b) Podaj spostrzeżenia dotyczące potencjalnych szczegółów lub elementów, które mogłyby zwiększyć skuteczność polecenia. c) Zadawaj odpowiednie pytania, które mogą wydobyć ode mnie bardziej szczegółowych informacje, pomagając w ulepszaniu polecenia. Będziemy prowadzić dialog. Podam więcej szczegółów, a Ty zaktualizujesz sekcję “Poprawione Polecenie” zgodnie z nim. Zanim podejmiesz ostateczną decyzję, poświęć chwilę na przeanalizowanie informacji i upewnienie się co do jakości i skuteczności polecenia. Nasza współpraca potrwa, dopóki nie dopracujemy polecenia do perfekcji. Zaczynajmy!

Prompt nr 2:

teraz odpowiedz na stworzone przez siebie polecenie: [ Tu wklej ostateczne polecenie ]

Prompt nr 3:

teraz stwórz tekst do lekcji [ Tu wklej tytuł lekcji ] . lekcja będzie w formie slajdu

Prompt nr 4:

A teraz do tego slajdu napisz dokładny tekst , który mam powiedzieć w wideo tej lekcji omawiając ten slajd/lekcję. No yapping